ARBO ROTTEDAM/ FAST NIEUWS.

UTRECHT / SINT ANTHONIS – ARBO Rotterdam/FAST kan zich gaan richten op de competitie in de Eredivisie van het damesvolleybal. Bij ontstentenis van hoofdtrainer Ivo Martinovic werd de nummer negen uit de Eredivisie door Booleans/VV Utrecht (zevende) uit het bekertoernooi gestoten. In sportcentrum Galgenwaard liet de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis onder leiding van assistent Josha Kailola in alle sets prima spel zien maar zag daar in de eindafrekening te weinig voor terug. Met 3-1 (25-22, 15-25, 25-23 en 25-20) plaatste VV Utrecht zich voor de kwartfinales.

Een sterke comeback in de eerste set waarin ARBO Rotterdam/FAST tot 19-19 steeds tegen een achterstand opkeek en uit eindelijk met 25-22 verloor, was de basis voor een ongekende start in de tweede set. Door een sublieme servicereeks van captain Veerle van den Heuvel stoomde de Brabants-Limburgse formatie op naar een 0-11 voorsprong. Daar werd de basis gelegd voor de overtuigende 15-25 setwinst.
De gelijkmakende set was niet de garantie voor succes want in de volgende set namen ex-FAST-speelsters Lisa Kersten en Suzanne Kos Utrecht weer op sleeptouw.  Mede door de sterke blokkeringen van middenaanvalster Kersten liep de thuisclub uit naar 17-11. Een imposante inhaalrace bracht ARBO Rotterdam/FAST weer in de race. Bij 23-23 werden twee persoonlijke fouten de ploeg fataal.
ARBO Rotterdam/FAST en Booleans/VV Utrecht ontliepen elkaar in de vierde set aanvankelijk niets. Boven de tien punten vond de thuisploeg het juiste ritme en liep vlot weg. Met 25-20 werd de strijd in Utrechts voordeel beslist.

Bekertoernooi

Op het programma staat op zaterdag 4 december de derde ronde uit het Nevobo bekertoernooi. De ronde wordt gespeeld als driekamp. ARBO Rotterdam / FAST strijdt in Hoogeveen met thuisploeg en tweede divisionist Betech Olhaco en eredivisionist Draisma Dynamo om één plaats in de volgende ronde.
Het was zondagavond nog niet duidelijk of bekerwedstrijden doorgang kunnen vinden. Dit wegens de nieuwe Coronaregels van vrijdag 26 november. Via de social media en website wordt komende dagen gecommuniceerd over de doorgang van het bekertoernooi.

Delen kan nu via:

Facebook
Email