ARBO ROTTEDAM/ FAST NIEUWS.

Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST is er in een druk weekend niet in geslaagd de kloof met de negende plaats op de ranglijst te verkleinen. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis moest zaterdag en zondag in uitwedstrijden de meerdere erkennen in respectievelijk Laudame Financials VCN (3-2) en Draisma Dynamo (3-1). Deelname aan de play off om het kampioenschap is na zondag verder weg dan voorafgaand aan het weekend gehoopt.

dynamo - fast

Zaterdag kwam ARBO Rotterdam/FAST in Capelle a/d IJssel sterk terug van een 2-0 achterstand. Na een 25-18 en 25-22 verlies rechtte het door Jacek Ziemba en Josha Kailola geleide team de rug. Met 21-25 en 18-25 dwong FAST opnieuw een vijfde set af. Het was echte de thuisploeg die de beslissende set met 15-10 opeiste en de winst pakte.

Het ene punt bood wel perspectief voor de strijd om de negende plaats tegen directe concurrent Draisma Dynamo in Apeldoorn. Amper 20 uur na de laatste rally in Capelle a/d IJssel stonden de speelster van ARBO Rotterdam/FAST voor de confrontatie in Apeldoorn. In sporthal Omnisport gaf ARBO Rotterdam/FAST de eerste set na het bereiken van de bigpoints uit handen. Draisma Dynamo nam met 25-21 de leiding. Met 23-25 trok FAST de stand gelijk. Een 1-2 voorsprong glipte op het moment suprême in de derde set uit de handen. Dynamo profiteerde met 25-23 gretig. Ook in de vierde set bleef het lang spannend, maar het was weer Dynamo dat de zenuwen in bedwang hield: 25-21.

De nederlagen werpen ARBO Rotterdam/FAST terug in de race om een ticket voor de play off om de landstitel. Een negende plaats geeft recht op plaatsing. Het gat met Peelpush (negende) is zeven punten terwijl de Meijelse ploeg een wedstrijd minder speelde. De kloof met Dynamo is nu acht punten, maar de Apeldoornse dames speelden een wedstrijd meer.

Thuis tegen Apollo 8

Zondag ontvangt ARBO Rotterdam/FAST nummer drie Apollo 8 uit Borne, dat zaterdag landskampioen Sliedrecht Sport met 3-0 versloeg.Toeval of niet de Zuid Hollandse ploeg leed in december ook een 3-0 nederlaag tegen ARBO Rotterdam/FAST. In de Activiahal kan de ploeg van Ziemba en Kailola vrijuit spelen tegen de hoog aangeschreven Twentse dames. Die wetenschap kan misschien voor een nieuwe verrassing zorgen. De wedstrijd begint zondag om 15.30 uur.

Delen kan nu via:

Facebook
Email
no war